Kirjoittaja Aihe: Siikamarkkinat  (Luettu 244 kertaa)

solikka

  • Papparazzit
  • Seniori
  • *
  • Viestejä: 263
Siikamarkkinat
« : 11.10.17 - klo:20:29 »
Taretaanko lähtiä lauantaina Hailuodon Siikamarkkinoille?

alindahl

  • Papparazzit
  • Konkari
  • *
  • Viestejä: 706
  • Anssi Lindahl 0405104398
Vs: Siikamarkkinat
« Vastaus #1 : 12.10.17 - klo:17:24 »
Aika raakaa keliä aamulla nollan pintaan eikä päivälläkään 5 astetta enempää,ja sielä tuppaa vielä tuulemaan taitaa viisain pysyä pirtissä  ;D

Hannu Kylli

  • Papparazzit
  • Konkari
  • *
  • Viestejä: 7945
    • Roina Reino
Vs: Siikamarkkinat
« Vastaus #2 : 12.10.17 - klo:18:28 »
Pirttihommissa pysyn minäkin, eli alan rieskan leivontaan.
-kevät tuli, lumi suli, mopo keulii, jopo ei-

Peltsi

  • Papparazzit
  • Konkari
  • *
  • Viestejä: 899
  • Janne Peltotupa
Vs: Siikamarkkinat
« Vastaus #3 : 12.10.17 - klo:19:15 »
Pirttihommissa pysyn minäkin, eli alan rieskan leivontaan.

Millä ohjeella teet rieskaa? Vai onko se tarkoin salattu.

Hannu Kylli

  • Papparazzit
  • Konkari
  • *
  • Viestejä: 7945
    • Roina Reino
Vs: Siikamarkkinat
« Vastaus #4 : 14.10.17 - klo:06:21 »
Millä ohjeella teet rieskaa? Vai onko se tarkoin salattu.
Ei ole salattu ja ohje on hyvin yksinkertainen. Nesteenä kurri, eli rasvaton maito, Tyrnävän myllyn ohrajauhot (kerran kokeilin Kinnusen Myllyn jauhoja mutta ne on enempi ryynejä kuin kivimyllyn jauhoja) ja ruokalusikallinen hienoa merisuolaa/1 litra nestettä. Kurri taikina-astiaan ja suola joka sekotetaan nesteeseen että se sulaa tasaseti. Sitten jauhoa niin paljon että alkaa irrota käsistä. Siis todella paljon koska puhutaan ns. nyrkkirieskasta, koska nyrkkiä siihen tarvitaan. Sitten vaan pöydällä vaivataan pitkäksi pötkyksi josta on hyvä leikata sopivia paloja rieskaa varten. Alle ja päälle taas jauhoja ettei tartu pöytään eikä käsiin. Taas tarvitaan nyrkkiä leipomiseen, eli toisen käden nyrkillä litistellään ja toisen käden kämmenellä ohjallaan rieskan muotoutumista sitä pyöritellen. Lopussa kaulimella kaulitaan muutaman millin paksuuteen ja pistellään haarukalla ja uuniin reilun 300 asteen lämpöön noin minuutiksi.
-kevät tuli, lumi suli, mopo keulii, jopo ei-

alindahl

  • Papparazzit
  • Konkari
  • *
  • Viestejä: 706
  • Anssi Lindahl 0405104398
Vs: Siikamarkkinat
« Vastaus #5 : 14.10.17 - klo:10:17 »
Siinähän hyvin puhistuu käjet samalla  ;D

Hannu Kylli

  • Papparazzit
  • Konkari
  • *
  • Viestejä: 7945
    • Roina Reino
Vs: Siikamarkkinat
« Vastaus #6 : 14.10.17 - klo:13:27 »
Pajapäivä ja leivontapäivä kannattaa yhdistää, niin säästää pesuaineissa...
-kevät tuli, lumi suli, mopo keulii, jopo ei-